Frisk saffran- och citronsås till stekt fisk

Denna goda sås hittade jag på Systembolagets hemsida. En frisk fläkt en varm sommardag!
Citronsaffransås
4 port
1 finhackad schalottenlök
½ msk olivolja
½ kuvert saffran
½ dl vitt vin
1 dl Crème Fraiche
½ citron
½ dl matlagningsyoghurt
salt och peppar
Gör så här
1. Fräs löken i oljan, strö ned saffran och slå på vinet. Låt vinet koka in. Slå i Crème Fraichen och låt det koka upp.
2. Raspa lite skal av citronen och pressa saften över saffranssåsen. Låt svalna, och blanda sedan ned yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
Servera såsen till valfri stekt fisk och krispiga (gärna ångkokta) grönsaker.
Att dricka till
Gärna ett torrt, druvigt och blommigt vitt vin.
Kommentarer
Trackback